The Simpsons“ e абсолютен културен феномен, който вече толкова години е

...
The Simpsons“ e абсолютен културен феномен, който вече толкова години е
Коментари Харесай

Благой Иванов: The Simpsons e абсолютен културен феномен

" The Simpsons “ e безспорен културен феномен, който към този момент толкоз години е резистентен в рейтингите и в интереса освен на фенове, само че и на критици. Това сподели кинокритикът, публицист и водещ Благой Иванов в предаването " Един неделен ден по шосето “ на Радио " Фокус “.  

Той призна, че е доста впечатлен от креативния екип, който стои зад сериала. " Те не са инцидентни хора. Това, което те са напипали като обществен и исторически пулс, е нещо, което изисква умения. Това са извънредно интелигентни, доста будни хора, които са и доста рационални. Тези предсказания демонстрират, че те имат един доста явен взор освен над сегашното, само че и над трендовете в близкото бъдеще “, разяснява Благой Иванов. 

Той показа своите Топ 5 предсказания в сериала " The Simpsons “, които са станали действителност.  

На пето място в листата си той сложи избирането на Доналд Тръмп за президент. " Това е нещо, което наподобява като фрапиращо предсказване, нацелване, само че не е никаква изненада, че сериалът е предсказал това. То просто е един анекдот, който доста дълго време витаеше, преди въобще Тръмп да разгласи, че се кандидатира. Да се пошегуваш, че един ден Доналд Тръмп би бил президент, от дълго време съществуваше, попиваше в груповото схващане на хората, които се интересуват от шоубизнес и политика. “ 

Сливането на " Disney “ и " Fox “ той назова епично събитие, което обаче не е толкоз изненадващо. " На фона на цялото бизнес уедряване, което се случва, не наподобява невероятно и е по-скоро разумно. “ 

Излизането на предприемача Ричард Брансън в Космоса съгласно Благой Иванов също не е било изненадващо. " Създателите на " The Simpsons “ са откраднали това от действителността, а не противоположното. Знаем какво се случва с богаташкия рисков туризъм и какъв брой рисков може да бъде той. Знаем за всички нещастия, случили са на Еверест да вземем за пример, точно тъй като някакви доста богати хора са решили, че би трябвало да покорят някакъв връх. Тази година го видяхме и с " Титаник “ и подводния уред. Богатите търсят ново преживяване. Те са толкоз презадоволени от прекарвания, че в един миг стартират да се пробват да доближат неща, които никой не е реализирал “, разяснява кинокритикът.  

Идеята за радиационната риба от " Фукушима “ той изясни с прозорливостта на екипа на кино лентата. " Имаш една атомна електроцентрала, която е локализирана в една от най-земетръсните зони на света. Какво би могло да се случи? За страдание, това нещо се случи и беше една извънредно екокатастрофа, която и до ден сегашен не е овладяна “, сподели Благой Иванов.  

На първо място в листата си с предсказания той сложи гибелта на Коби Брайънт. " Той е бил известен освен като някогашен баскетболист, само че и с това, че е имал собствен частен хеликоптер и непрекъснато е летял с него. Бил е извънредно деликатен във връзка с сигурността и това може би е повода да се направи това ужасяващо предсказване. Това е в действителност едно ужасяващо налучкване, не считам, че е нещо паранормално и не чак толкоз фантастично “, счита Благой Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР